Гледай на живо

Очаквайте в 17:00: Левски с последна тренировка преди срещата с Берое, "сините" са амбицирани да се върнат към победите

Паркър защити титлата на WBO, но не впечатли никого (видео)

Паркър защити титлата на WBO, но не впечатли никого (видео)

Джоузеф Паркър проведе успешна първа защита на световната си титла в тежка категория на Световната боксова организация (WBO). Той победи по точки в родната Нова Зеландия румънеца Разван Кожану, който бе насрочен за съперник в последния момент след контузията на планирания предварително Хюи Фюри.

Румънецът имаше само две седмици за подготовка за срещата, но въпреки това Паркър взе мача със съдийско решение, макар и единодушно - 119:108, 117:110 и 117:110. Според ВВС и "Sky Sports" в нито един момент от двубоя Паркър не е изглеждал сякаш може да нокаутира опонента си, като само в кратки епизоди от мача е правил хубави комбинации.

Въпреки липсата на зрелище при победата, тя дава на Паркър достатъчно основания да претендира за обединяващ мач срещу Антъни Джошуа (шампион на IBF и WBA) и Дионтей Уайлдър (шампион на WBC).
Промоутърите и на трите страни никога не са крили за възможността от подобни сблъсъци, като евентуален такъв с Джошуа дори може да изпревари или направо измести потенциална защита на англичанина срещу Кубрат Пулев.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти