Педроса ще стартира от полпозишън пред родните си фенове на "Херес"

Педроса ще стартира от полпозишън пред родните си фенове на "Херес"

Дани Педроса продължи страхотното си представяне от четвъртия кръг на MotoGP по време на квалификацията и утре ще стартира от полпозишън на испанската писта "Херес" пред родните фенове в търсене на първа победа за новия сезон.

С малко по-слабо време зад Педроса остана неговият съотборник и световен шампион Марк Маркес, а на третата позиция – трети пилот с Honda, Кал Кръчлоу.

Маркес записа обиколка от 1:38.300 минути още в началото, а Педроса и Винялес се наредиха зад него. При втората серия от обиколки обаче Кръчлоу подобри времето на Винялес, а първите двама пилоти размениха позициите си след предпоследната обиколка на Педроса.

Хорхе Лоренсо ще стартира осми, а Скот Рединг – десети и това са най-добрите стартови места за Ducati този уикенд.

Андреа Яноне със Suzuki и Алейш Еспергаро с Aprilia получиха шанс да се борят за полпозишън или поне за по-добро стартово място след първата квалификация. Те бяха по-бързи от Андреа Довициозо, който бе фаворит в тази квалификационна сесия, но в крайна сметка ще стартира от 14-а позиция.

Яноне се представи доста добре при втория си опит и на старта утре ще заеме петата позиция пред Йоан Зарко и временния лидер в кралския клас Валентино Роси. Нещата за Алейш не се стекоха по същия начин - той претърпя единствения инцидент две минути преди края на квалификацията и остана 12-и.

Състезанието за ГП на Испания утре стартира в 15:00 часа българско време.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти