Кралицата Владинова завърши с три златни и сребърен медал в София, бронз за Тасева на лента

Кралицата Владинова завърши с три златни и сребърен медал в София, бронз за Тасева на лента

Невяна Владинова завърши по великолепен начин участието си на Световната купа по художествена гимнастика в София. Чаровната плевенчанка направи най-силното състезание в кариерата си на Световна купа. След като вчера триумфира в многобоя, днес възпитаничката на Бранимира Маркова извоюва още три златни (обръч, топка и лента) и един сребърен медал на бухалки. Другата българка във финалите - втората в многобоя Катрин Тасева, също успя да извоюва бронз на лента, а малко не й достигна да се качи на стълбичката на топка, където се нареди четвърта.

Владинова триумфира в първия финал на отделните уреди - обръч, с оценка от 18.400 точки. Сребърния медал заслужи третата в многобоя Линош Ашран (Израел) с 18.200, а бронза извоюва Катарина Халкина (Беларус) с 18.050.
 
Малко по-късно българката получи 18.100 за златото на топка. Италианката Александра Аджургулезе заслужи среброто на топка със 17.650 точки. Представителката на Беларус Алина Харнаско също получи 17.650 за третата позиция. Другата българка във финала на топка - Катрин Тасева, не успя да изпълни един от пируетите си и със 17.250 остана четвърта.

В третия финал - бухалки, Владинова допусна малка грешка и със 17.850 заслужи среброто. Златния медал след безгрешна игра заслужи младата представителка на Беларус Алина Харнаско с 18.350. Бронза тук остана за третата в многобоя Линой Ашрам със 17.400. Катрин Тасева допусна няколко грешки на бухалки и се нареди седма с 15.300.

Голяма радост за публиката в залата и за феновете пред телевизорите донесе финалът на лента, който се оказа и изпълнен с най-много грешки. Владинова и тук заслужи златния медал с оценка от 17.400. Втора със 17.100 се нареди Кацярина Халкина със 17.100, а Тасева успя да спечели бронза с 16.850.

Българките бяха подкрепени бурно от почитателите в "Арена Армеец" и изпратени с бурни аплодисменти.


"Доволна съм от днешното представяне, особено от обръча и от топката. На бухалки направих глупава грешка и много съжалявам, защото се чувствах много спокойна и сигурна. На лентата се раздадох и съм доволна, че зарадвах публиката. Състезанието беше успешно. Надявам се на Европейското първенство да бъдем още по-силни", коментира Владинова.

ФОТОГАЛЕРИЯ

Снимки: ЕМОНА Цончева/ Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти