НЙ Янкис продължи наказателния поход и след безсънна нощ в самолета (видео)

НЙ Янкис продължи наказателния поход и след безсънна нощ в самолета (видео)

Ню Йорк Янкис постигна 6-а поредна победа в редовния сезон на МЛБ и вече има най-добрия баланс от началото на 2017 г. Лидерът в Източната дивизия на Американската лига срази Синсинати Редс с 10:4 като гост и свали "червените" от върха в Централната дивизия на Националната лига.

Успехът на "янките" дойде по-малко от 24 ч. след маратонския 6-часов сблъсък с шампиона Чикаго Къбс, приключил в 1 ч. след полунощ и поставил куп рекорди в Интерлигата. В неделя вечер нюйоркчани се наложиха с 5:4 за 18 ининга във Ветровития град, след което директно отлетяха за Охайо. Самолетът им кацна в Синсинати в 5,08 ч. местно време, а откриващият двубой от серията срещу домакините трябваше да започне в 19,00 ч.



"Момчетата бяха наистина изтощени – увери мениджърът на Янкис Джо Джирарди. – А това, което постигнаха, говори много за тях."

Като питчер за гостите в двубоя на ст. "Грейт Америкън" късно снощи стартира единственият отпочинал играч на тима – пристигналият в града още в неделя Масахиро Танака. Японецът изпълни перфектно ролята си на ас в ротацията и изработи 7 стабилни ининга, осигурявайки почивка на булпена.



Танака (W 5-1) хвърли 6 страйкаута и позволи само 4 точки (3 ER) от 10 хита и една база за боли. След това 28-годишният десничар призна, че все пак предната вечер дълго е будувал със своите съотборници. "Гледах мача по телевизията в хотела – сподели Масахиро. – Или поне по-голямата част от него. Видях как отбелязваме точката в отварянето на 18-ия, но после съм заспал."

Гари Санчес, Диди Грегориус и Брет Гарднър вкараха по 2 точки срещу Синсинати, като Гарднър удари хоумрън с рънер на база в 8-ия ининг. Мат Холидей също изкара топката със соло изстрел в 8-ия.



Започналият на възвишението за Редс Руки Дейвис (L 1-2) пое 5 точки от 7 хита и 3 разходки за едва 4 ининга и 1/3 на работа. В атака най-сериозна помощ му оказа Джоуи Вото, който завърши с 3 RBI след единичен хит и двоен хоумрън.

С актив 21-9 НЙ Янкис е с 12 мача над коефициент .500 за първи път след края на сезон 2015. Вторият най-добър отбор в МЛБ този сезон е преследвачът на Изток Балтимор Ориолс (21-10), който е само на половин мач разстояние. Синсинати (17-15) пък бе изместен от първото място в дивизията си от Сейнт Луис Кардиналс (17-14), който нощес спечели четвърти пореден мач.



Синсинати Редс - Ню Йорк Янкис 4:10

      ст. "Грейт Америкън"            
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
  H
 E
      НЙ ЯНКИС   
 3 
 1
 0 
 0
 1 
 0
 2 
 3
 0 
 10 
 13 
 2
      СИНСИНАТИ   
 1
 0 
 0
 0 
 1
 0 
 2
 0 
 0
  4
 11
 1 

 

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 8 МАЙ:

Американска лига

Торонто Блу Джейс - Кливланд Индиънс

4:2

Тампа Бей Рейс - Канзас Сити Роялс

3:7

Оукланд Атлетикс - Лос Анджелис Ейнджълс

3:2

(11 ининга)

Национална лига

Ню Йорк Метс - Сан Франциско Джайънтс

4:3

Маями Марлинс - Сейнт Луис Кардиналс

4:9

Колорадо Рокис - Чикаго Къбс

отложен

Лос Анджелис Доджърс - Питсбърг Пайрътс

12:1

Интерлига

Балтимор Ориолс - Вашингтон Нешънълс

6:4

Сан Диего Падрес - Тексас Рейнджърс

5:1

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти