Кубинец се опитва да предреди Кубрат Пулев за мач с Джошуа

Кубинец се опитва да предреди Кубрат Пулев за мач с Джошуа

Непобеденият до момента задължителен претендент за световната титла на WBA в супертежка категория Луис Ортис е нетърпелив да се срещне на ринга със световния шампион на WBA, IBF и IBO Антъни Джошуа. Кубинецът е категоричен, че британецът трябва да се бие именно с него в следващия си мач и дори заплашва, че ще предприеме необходимите съдебни действия, ако не получи шанс да се изправи срещу Джошуа. По думите на Ортис неговият отбор вече е направил отстъпка, разрешавайки провеждането на мача Кличко - Джошуа. Това станало, след като президентът на WBA ги уверил, че Ортис ще получи незабавен шанс за двубой. Впоследствие обаче от Световната боксова асоциация смениха курса и обявиха, че победителят може да получи "специално разрешение" да направи доброволна защита преди задължителната битка с Ортис. В същото време Джошуа има още един задължителен претендент във версия IBF - Кубрат Пулев, което допълнително усложнява ситуацията.

След като победи Кличко, Джошуа заговори, че може да даде реванш на украинеца, а също така и за евентуален мач с Тайсън Фюри. От щаба на Владимир обаче до този момент не са обявили дали ще задействат тази клауза в договора. Очевидно 38-годишният Ортис не е щастлив от цялата тази ситуация, тъй като заплаши с правни действия, ако следващия му мач не е за титлата на WBA.

"Готов съм за най-големия бой в моя живот. Вижте, ако те си мислят, че аз ще се откажа, тогава те трябва да са изпушили някаква много добра трева. Стигнал съм прекалено далеч. Преживях твърде много в живота си, гладувах прекалено много пъти в Куба като дете, ядейки само хляб и вода, за да спра сега. Преминах през прекалено много изпитания, прекосявайки опасните води на Залива, за да стигна до САЩ и да извоювам свобода за мен и моето болно малко момиченце, за да бъда спрян от някого сега", заяви Ортис пред BoxingScene.

"Вижте, боксът не е просто бизнес, а е и спорт и не е честно спрямо мен, ако те позволят Джошуа да получи специално отношение, само защото някой хвърля пари. WBA ми обеща, че ще бъда следващият претендент, независимо какво искат от IBF. Не забравяйте, че аз бях "временен" шампион. Единствената причина, поради която не се бих с Устинов е, че те не искаха да се подложат на допинг контрол. Всичко, което искам, е да бъда третиран справедливо. Аз не искам нещо, което не ми се полага", каза още Луис Ортис.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти