Дарин Великов: Изправени сме до стената, но това не ни е непознато

Дарин Великов: Изправени сме до стената, но това не ни е непознато

"Предстоят ни два много тежки мача във Варна срещу Берое", заяви преди третата среща от полуфиналната плейофна серия между Черно море Тича и Берое наставникът на варненския тим Дарин Великов.

"Сигурен съм, че това, което сме правили досега, ще го направим и в тези два мача. Загатнахме за това във втория мач в Стара Загора, отборът ни изигра страхотни 33-34 минути", коментира специалистът. Според него варненският тим е имал в най-важния период да допусне доста технически грешки и слаба тактическа дисциплина и това му е коствало мача.

"Начинът, по който игра Черно море Тича във втория мач в Стара Загора, е нивото и играта, която искам да показваме и се доближихме страшно много до това", каза още Великов. Той допълни, че очаква утре отборът да има необходимата помощ от публиката.

Според треньора на Черно море Тича напрежението преди третия мач от серията е повече във варненския тим.

"Черно море Тича е изправен до стената и следваща грешка означава край на полуфиналната серия", коментира специалистът. "Ние много пъти сме попадали в такава ситуация и сме преодолявали тези моменти, така че аз специално не смятам, че ще играем и разсъждаваме в посока ако сбъркаме, край на серията", заяви той. Дарин Великов каза още, че има упреци към НБЛ.

"Моите упреци са към НБЛ, която възоснова на телевизионни предавания определи датите за плейофите. След като знаеха, че нашите два мача в Стара Загора няма да се предават, ние не трябваше да започваме серията на 5 май, а можеше да го започнем на 6 май наравно с другите два отбора", коментира той. Великов обясни, че това е било важно за Черно море Тича, защото за 48 часа отборът трябваше да изиграе два мача и да пътува 1000 километра.

Третата среща от полуфиналната серия между Черно море Тича и Берое е утре (10 май) от 18:00 часа в зала "Христо Борисов" във Варна. Тимът от Стара Загора води с 2-0 победи, като се играе до три успеха от пет мача.

Дарин Великов каза още, че се чувства обиден от от изявленията на Академик Бултекс зa третата среща между пловдивския тим и Черно море Тича в четвъртфиналния плейоф.

"Моето мнение е категорично. Аз предлагам мачът с Академик Бултекс да се преиграе. Отборът от Пловдив да определи датата, часа, съдиите да бъдат избрани от тях и да изиграем един мач да покажем кой е по-добър. Не искам да влизам във видео наблюдение, тъй като можем да извадим 10 случая, в които да кажем са допуснати грешки и затова е по-честно мачът да го играем отново", заяви наставникът.

Темата коментира и изпълнителният директор на Черно море Тича Борис Стоянов, който допълни, че претенциите на Академик Бултекс, че са били ощетени, не прави чест на отбора им.

"Да се опиташ да обезцениш труда на противника си - това е жалък опит да се вмени на баскетболната общественост, че причината за случилото се в третия мач в Пловдив е някъде другаде, освен в самия отбор на Академик Бултекс", допълни Стоянов. Според него, това е недостоен опит да се обезцени всичко, което са постигнали треньорите и състезателите на варненския клуб.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти