Епичен 3-часов дуел определи следващия съперник на Григор в Мадрид

Епичен 3-часов дуел определи следващия съперник на Григор в Мадрид

Епични пропорции придоби близо 3-часовият дуел между Иво Карлович и Роберто Баутиста Агут в първия кръг на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Машината за асове от Хърватия и испанският му опонент просто отказваха да се предадат и с атрактивните си и разнообразни отигравания предоставиха на зрителите най-вълнуващия двубой в турнира до момента.

В крайна сметка след три драматични тайбрека Григор Димитров научи името на следващия си опонент в Мадрид. Иво Карлович приключи мача за 3 часа и 62 секунди след 7:6(4), 6:7(9), 7:6(7). Хърватинът отново демонстрира мощта си от начален удар и реализира цели 35 аса (съперникът му направи 6). При 5:4 във втория сет Карлович стигна до мач-бол и направи апроуч, който обаче се оказа напълно безпомощен срещу изумителен минаващ удар на Баутиста Агут.

Впоследствие испанецът вкара частта в тайбрек и го спечели, а 75 минути след като трябваше да се бори за оставането си в мача, на свой ред стигна до точка за победата. Карлович обаче започна отново да сервира по-солидно в този деликатен момент, а иначе пропусна не една и две възможности да стигне до тайбрек при свой авантаж.
В един от тези случаи Баутиста Агут оцеля отново с прекрасен минаващ удар, след като хърватина бе заложил за пореден път на тактиката сервис-воле. Това се случи в близо 9-минутния 13-и гейм, който Карлович спечели най-накрая с 33-ия си ас и заслужи трети тайбрек в мача. В него развитието бе не по-малко драматично и повече от 97 минути след първия си мач-бол Карлович най-накрая захапа съперника си от мрежата и спечели с 9:7.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти