Успехите на Надал се крият в един подобрен компонент от играта му

Успехите на Надал се крият в един подобрен компонент от играта му

Рафаел Надал е подобрил значително един компонент от играта си през 2017 година и в това може да се намери отговор на въпроса защо испанецът направи толкова силно начало на сезона в сравнение с предишните две кампании, в които определено представянето му бледнееше в сравнение със сега.

Матадора разкри на пресконференция преди началото на участието си в тенис турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид, че е желал специално през 2017-а да изпълнява "по-силно" втория си начален удар.

"Да, това със сигурност е нещото, което си бях поставил за цел тази година и очевидно работи. Естествено, когато резултатите са налице, е много по-лесно и по-мотивиращо да пробваш нови неща. По-добрият ми втори сервис определено е ключово подобрение", обясни Надал.
Статистиката показва нагледно неговия прогрес в този компонент - средно в кариерата си Надал е печелил 57% от точките при свое второ подаване. Тази година процентът е по-висок - 61 - като никой тенисист не може да се похвали с повече успеваемост засега.
Надал е увеличил и броя на асовете си тази година в сравнение с предишната - средно 1 на всеки 4 гейма сряпо 1 на всеки 5 през 2016-а.

Процент на успеваемост при точките на втори сервис през 2017-а:

1. Надал - 61%
2. Роджър Федерер - 58%
3. Ник Кирьос - 58%
4. Орасио Себайос - 57%
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти