Четвърти различен носител на розовото трико след 4-ия етап на Джирото

Четвърти различен носител на розовото трико след 4-ия етап на Джирото

Ян Поланц спечели първия планински етап в юбилейното 100-тно издание на колоездачната Обиколка на Италия 2017. Словенецът бе най-бърз в изкачването и финиша на връх Етна, с което осигури и първи успех в голямо състезание на своя отбор ОАЕ Tим Емиратс.

Поланц финишира за 4:55.58 часа и остави зад себе си ездача на Катюша Илнур Закарин, който завърши с 19 секунди пасив. 29 зад победителя пък завърши Герант Томас от Тим Скай, а зад него с еднакво време се подредиха Тибо Пино, Дарио Каталдо, Том Дюмулен, Боб Юнгелс, Адам Йейтс, Бок Молема и Винченцо Нибали.

"Същото, което направих и през 2015-а година, като отново обличам това трико. Много съм щастлив, нямахме план да сме в откъсналата се група, но благодарение на отбора се случи. Отборът ми помогна да спечеля. Докато не се включиш в откъсналата се група, няма как да си представиш, че може да спечелиш. Поради тази причина съм много щастлив", заяви победителят пред микрофона на "Евроспорт".

Боб Юнгелс стана новият носител на "маля роза", както на италиански наричат отличителния белег за лидера в генералното класиране - розовото трико. На второ място се нарежда вече Томас, следван от другия британец Йейтс.
Поланц спечели първия планински етап в Джиро Д'Италия и през 2015 година, като това са единствените му две етапни победи при професионалистите.
За седми път в историята на Обиколката в Апенините четирима различни състезатели са били носители на розовото трико след първите четири етапа, като за последно това се случи през 2011 година. В лицето на Юнгелс пък Люксембург вече има 24-ма временни лидери в историята на Джиро Д'Италия, с един повече от Германия.
Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти