Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Извънредно: ФИФА разследва трансфера на Погба в Юнайтед

Извънредно: ФИФА разследва трансфера на Погба в Юнайтед

ФИФА предприема разследване на най-скъпия трансфер в историята на футбола – този на Пол Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед за сумата от 105 милиона евро плюс допълнителни бонуси.

Информацията бе предоставена екслузивно от „Агенция Франс Прес“ в социалните мрежи с кратко съобщение без подробности. В Англия обаче само преди по-малко от едно денонощие бяха разпространени точните суми по заплатите на Пол Погба и Златан Ибрахимович, благодарение на “Football Leaks”.

Данните от независимите разследващи репортери са набрани на базата на самостоятелно проучване на германското издание „Шпигел“, което ще стане публично достояние по-късно тази седмица, но „Дейли Мейл“ вече се похвали, че има „ексклузивен“ достъп до него.

От въпросните данни става ясно, че освен заплатата си от 3.5 милиона паунда годишно, Погба ще получава допълнително 3.4 милиона „бонус за лоялност“ от следващия сезон. Още през 2016 година пък “Football Leaks” алармира, че френската звезда има милиони в офшорна сметка, регистрирана в „Рая на офшорките“ – остров Джързи.

Въпреки че Ню Джързи е далеч по-известно, въпросният „стар“ Джързи е миниатюрен остров в близост до френския бряг и е под патронажа на Британската корона. Именно той е считан за по-привлекателен подслон за избягване на данъци дори от популярни дестинации като островите Кайман, Бермуда и Гибралтар.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти