ФИФА потвърди, че се заема с трансфера на Погба

ФИФА потвърди, че се заема с трансфера на Погба

ФИФА потвърди официално, че започва разследване на детайлите по трансфера на Пол Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед през миналото лято. Според BBC от футболната централа искат да знаят кои хора точно са участвали в сделката и какви суми са получили за това.

Според разкрития на The Football Leaks: The Dirty Business of Football - книга, публикувана в Германия преди дни, агентът на футболиста Мино Райола е взел цели 41 млн. паунда като бонус.

Рекордният трансфер е за 105 млн. евро (89,3 млн. паунда) според официалната информация, но от Ювентус твърдят, че от цялата работа получават само 72,6 млн. евро.  

Данните от независимите разследващи репортери са набрани на базата на самостоятелно проучване на германското издание "Шпигел". От тях става ясно, че освен заплатата си от 3,5 милиона паунда годишно, Погба ще получава допълнително 3,4 милиона „бонус за лоялност“ от следващия сезон. Още през 2016 година пък “Football Leaks” алармира, че френската звезда има милиони в офшорна сметка, регистрирана в „Рая на офшорките“ – остров Джързи.

Въпреки че Ню Джързи е далеч по-известно, въпросният „стар“ Джързи е миниатюрен остров в близост до френския бряг и е под патронажа на Британската корона. Именно той е считан за по-привлекателен подслон за избягване на данъци дори от популярни дестинации като островите Кайман, Бермуда и Гибралтар.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти