Още трима българи преодоляха 1 кръг на "Фючърс"-а в Созопол

Още трима българи преодоляха 1 кръг на "Фючърс"-а в Созопол

Още трима българи преодоляха първия кръг на международния турнир по тенис на твърди кортове от сериите "Фючърс" на ITF в Созопол с награден фонд 15 хиляди долара.

Поставеният под номер 4 и национал на България за купа "Дейвис" Димитър Кузманов стартира с успех над сънародника си Габриел Донев със 7:6(3), 7:6(3), след като навакса изоставане от 2:4 гейма в първия сет и от 1:4 гейма във втория.

Кузманов ще играе срещу съотборника си от националния отбор Тихомир Грозданов за място на четвъртфиналите. Грозданов се справи на старта с друг квалификант Виктор-Мургурел Анагнастопол с 6:1, 2:0 и отказване на румънеца заради травма.

В изцяло български двубой между преминали през квалификациите Тед Бачев победи Радослав Шандаров със 7:5, 6:1 и във втория кръг ще се изправи срещу Джордже Ботезан (Румъния). Сарафим Грозев, който също премина през квалификациите, отпадна от Драгош Константин Игнат (Румъния) с 6:3, 4:6, 3:6, а участващият с "уайлд кард" 16-годишен Пламен Пенев пък загуби от поляка Матеуш Терчински с 0:6, 1:6.
С победите си в първия кръг Кузманов, Грозданов и Бачев си осигуриха по 1 точка за световната ранглиста и по 258 долара.

Българинът Калоян Димитров се класира за втория кръг вчера след успех над Аарон Кортес Алкарас с 6:2, 0:1 и отказване на испанеца заради травма и очаква мач срещу номер 7 Ян Сабанин (Русия).

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти