Силна конкуренция очаква Иван Влъчков на писта Хасково

Силна конкуренция очаква Иван Влъчков на писта Хасково

Много силна конкуренция очаква Иван Влъчков в серия Туринг в първия кръг от сезона на националния шампионат на Затворен маршрут в Хасково. Иван със своята Honda Civic спечели убедително титлата миналия сезон в своя клас, а сега ще трябва да се потрудни много, за да се справи отново със съперниците си, които се очаква да бъдат рекордно много от няколко години насам.

В надпреварата ще участват Станислав Паришков с обновената си кола Opel Kadett, ветеранът Стоян Апостолов с реновираната си Honda Civic, а Стефан Панчугов с Honda Civic също ще е на линия.

Към силната конкуренция ще се присъедини и друг картингист – старозагорецът Давид Будев с Renault Clio. Останалите пилоти, които са подали заявки, са Красен Василев с Renault Clio, Светослав Ковачев с Volkswagen Golf и Илиян Станчев с Peugeot 306.

Досега Влъчков не е карал на трасето в Хасково, което ще бъде спънато с 3 шикана, за да се намали максималната скорост на автомобилите. Автомобилът на Иван ще бъде с нова визия, като дизайнът е различен спрямо миналогодишния.

"Очаквам да има много участници и голяма конкуренция от Паришков и Стоян Апостолов, заяви пилотът на КА-2 Рейсинг. – Участието в картинг кръга в Кюстендил ми помогна да вляза в добра физическа форма. Всички ще се борим за победата и не се знае какво ще се случи".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти