Кога ще има мач Джошуа - Пулев зависи от Кличко

Кога ще има мач Джошуа - Пулев зависи от Кличко

Промоутърът на Антъни Джошуа Еди Хърн обяви, че световният шампион на IBF, WBA и IBO ще отложи задължителната защита на титлата срещу Кубрат Пулев, ако Владимир Кличко поиска реванш.

"Имаме задължителен претендент по линията на IBF - Кубрат Пулев. Но имаме и ситуация с Владимир Кличко, с когото ние искаме Антъни да проведе следващия си мач. Почитателите на бокса отново искат да станат свидетели на този сблъсък. Същото е желанието и на телевизиите.

В момента Кличко е на двуседмична ваканция със семейството си и след това той ще вземе решение за своето бъдеще. Но аз усещам, че Владимир иска този мач. Ако Кличко каже, че няма да се бие с Джошуа, тогава ще се бием с Пулев, без съмнение. Говорих няколко пъти с мениджъра на Владимир Бернд Бьонте.

Разглеждаме опциите сега за реванша, докато чакаме Кличко, защото трябва да имаме представа за датите и вариантите. Сред възможностите са Китай, Дубай и Катар. Както и Щатите и "Милениум Стейдиъм" в Кардиф", заяви Еди Хърн.

Мениджърът обясни и по какъв начин Джошуа би запазил колана на IBF, ако се бие с Кличко: "Можем да помолим за отсрочка IBF, което може да бъде дадено, може и да не бъде. Говоря с промоутъра на Пулев Кале Зауерланд, с когото се познаваме добре. Ако се бием с Кличко отново, може да получим  отсрочка от IBF или да опитаме да сключим сделка с Пулев".

"Но ще трябва да се бием с Пулев в даден момент. Ако Джошуа не се бие с Пулев в следващия си мач, той ще се бие с него след мача с Кличко", завърши Хърн.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти