Жерард Пике предлага революция на “Купа Дейвис”

Жерард Пике предлага революция на “Купа Дейвис”

Звездата на футболния колос Барселона Жерард Пике може да се окаже неочакваният спасител на реномето на “Купа Дейвис”, която засега е единствено “неофициално” световно първенство по тенис.

От доста време насам най-големите имена в спорта пледират за промени във формата на състезанието, за да стане то по-привлекателно не само за феновете, но и за самите играчи. В момента мачовете в турнира се провеждат във формат 3 от 5 сета в продължение на три дни, но срещите са разтеглени във времето и се играят уикендите на февруари, април, септември и ноември. Това води до отказ от участие на много от големите играчи, както и до спад на зрителския интерес.

Идеята на Пике е “Купа Дейвис” да се провежда с 16 отбора в рамките на само една седмица и така да заприлича много повече на Световно първенство по тенис, а футболистът е получил подкрепа от Анди Мъри, Новак Джокович и Рафаел Надал.

Международната тенис федерация трябва да гласува промени на 4 август, като поне се очаква да смени формата на мачовете от 3 от 5 до спечелеване на 2 от 3 сета.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти