Търпението в Леверкузен се изчерпа след поредния гаф (видео)

Търпението в Леверкузен се изчерпа след поредния гаф (видео)

Шестият пореден мач без победа в Бундеслигата костваше работата на наставника на Байер (Леверкузен) Тайфун Коркут. Игралият в Шампионската лига тим направи 2:2 като домакин на Кьолн в мач от предпоследния кръг и през следващия сезон няма да бъде дори в Лига Европа. Това принуди ръководството да вземе решение да освободи специалиста след края на сезона. Коркут пое “аспирините” само преди два месеца, но за този период постигна само един успех и то срещу последния Дармщат 98. Той все пак ще бъде начело в заключителния двубой на отбора си срещу Херта (Берлин) след 7 дни.

И днешната среща вървеше към пълен провал, защото до 60-ата минута Кьолн водеше с 2:0 след попадения на Милош Йоич (14’) и Лукас Клюнтер (49’). В интерес на истината Байер играеше силно, но пропускаше положение след положение, а веднъж и гредата спаси “козлите”.

Логиката се върна на терена, след като капитанът намали на 1:2 във въпросната 60-ата минута, а 11 по-късно жокерът Йоел Похянпало изравни. До края само късметът спаси Кьолн от поражение.

Ако гостите бяха удържали победата, те щяха да са сигурни за Лига Европа, ако приемем, че Фрайбург ще загуби от Байерн в Мюнхен в последния кръг. Сега “козлите” трябва да спечелят срещу Майнц 05 у дома в последния кръг и да се надяват баварците да не допуснат издънка. Седмата позиция също ще праща в Лига Европа, ако Борусия (Дортмунд) спечели финала за Купата на Германия.

СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти