Впечатляваща победа на световната шампионка при дамите в Q School

Впечатляваща победа на световната шампионка при дамите в Q School

Световната шампионка по снукър при дамите Нг Он Йее постигна впечатляващ успех с 4:3 над 47-годишния двукратен полуфиналист от “Крусибъл” Джо Суейл в третия кръг на квалификационното училище на World Snooker - Q School.

Както е известно, Q School представя възможност на около 200 аматьори да заслужат професионални тур карти за следващите два сезона и в него участват както амбициозни млади играчи, така и позагубили блясъка и формата си ветерани.

Нг Он Йее бе елиминирала Джош Мълхоланд и Деси Шийхън в предишните два кръга, но се очакваше да отстъпи на играч с реномето на Суейл, който е десеткратен полуфиналист в ранкинг турнирите и има една титла извън ранкинг системата - Страхън Чалъндж през 1992 година.

Още три победи в Q School са необходими на Нг Он Йее, за да получи за първи път в кариерата си тур карта за участие в турнирите на професионалистите. Следващият ѝ опонент е китаецът Ма Тинпън на осминафиналите, а потенциални следващи съперници са Рис Кларк, Мартин О’Донъл и Лукас Кикерс.
Кикерс е известен като един от най-обещаващите таланти на Германия и изобщо на “континентална Европа” (без Великобритания). Общо 12 тур карти ще бъдат раздадени в Q School.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти