Лудогорец 2 с Дяков и Жоао Пауло не повали Кокала

Лудогорец 2 с Дяков и Жоао Пауло не повали Кокала

Тимът на Лудогорец 2 почти сигурно запази своето място във Втора лига. Воденият от Радослав Здравков отбор завърши 1:1 с Оборище (Панагюрище) в мач от 28-ия кръг на първенството. Двубоят на "Гнездо на орли" в Разград бе пряк сблъсък за местата, даващи право за оставане в групата. Именно поради това шампионите свалиха в тима капитана на Лудогорец Светослав Дяков. Играч номер 2 на България през 2016 година пропусна вчерашното гостуването на Дунав (Русе) от 32-ия кръг на Първа лига, тъй като имаше червен картон от шампионската победа с Локомотив (Пловдив) преди седмицата.

Голмайсторът Жоао Пауло също бе титуляр за домакините, като именно той се превърна в основно действащо лице. Бразилецът вкара в 39-ата минута. Бившият играч на Ботев (Пловдив) имаше 12 попадения за "канарчетата" през първата част от сезона в Първа лига, като тази пролет след идването си в Разград вкара един гол в елита, а голът срещу Оборище е негов втори гол от три мача във втория ешелон.

Девет минути преди края футболистите на Емил Велев-Кокала стигнаха до равенството. Точен за панагюрци бе резервата Димитър Алексиев, който вкара първото си попадение за клуба. Вторият тим на "орлите" има вече 38 точки два кръга преди края, като заема десето място, докато Оборище е 11-и с 34 точки.

Лудогорец 2 - Оборище (Панагюрище) 1:1

1:0 Пауло 39'
1:1 Алексиев 81'

СЪСТАВИТЕ
КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти