Джокович призна: Надал бе очевидно по-добър

Джокович призна: Надал бе очевидно по-добър

Световният номер 2 Новак Джокович призна превъзходството на Рафаел Надал, който го елиминира по категоричен начин с 6:2, 6:4 на полуфиналите в тенис турнира от сериите “Мастърс” в Мадрид.

“Рафа очевидно беше по-добрият играч днес. Заслужаваше да победи, контролираше мача от самото начало. Игра на много високо ниво и правеше каквото си поиска, особено в първия сет. В повечето от статистическите компоненти ме превъзхождаше, както и в повечето удари”, каза Джокович, който във въпросния първи сет бе изключително разпилян и направи 13 непредизвикани грешки.

“Опитах да играя по най-добрия възможен начин, но не играх особено качествено. Направих доста непредизвикани грешки, особено в първия сет. Като цяло мисля, че играх добре в турнира, но срещу Надал можеше да се представя по-добре. Но все пак съперникът ми беше прекалено добър, това е от тези мачове, в които просто си надигран. Затова единствено можеш да го поздравиш. Но чувството е хубаво - да играеш полуфинал срещу един от най-големите съперници, това не ми се беше случвало от доста време. Като цяло мога да извлека позитиви от Мадрид, които да отнеса в Рим, където ще се надявам да съм още по-добър”, обясни Джокович.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти