Кун Теменужков къса мрежи, Барса е шампион

Кун Теменужков къса мрежи, Барса е шампион

Българският нападател в детско-юношеската школа на Барселона Кун Теменужков стана шампион с юношеския тим на "синьо-червените" (Juvenil B) в дивизия Liga Nacional, регион Каталуня. Два кръга преди края момчетата на Кике Алварес разгромиха с 6:1 гостуващия Еуропа, а нашето момче наниза две попадения за успеха. Барса се възползва от загубата на преследвача Корнейя и триумфира с титлата след две години "суша". Трофеят беше факт още преди днешната среща и шампионите бяха посрещнати от своя съперник с шпалир.

17-годишният ни национал вкара първите два гола, когато "лос кулес" изоставаха с 0:1, след което напусна играта в 68-ата при резултат 4:1. Едва минута след като барселонци получиха гол, Теменужков овладя прецизно на гърди и отправи неспасяем удар за 1:1 (41-а минута). В 50-ата Кун за втори път матира вратаря на гостите с мощен удар.
След като приключи регионалното първенство, Барселона ще се бори за още един трофей - Националния юношески шампионат, където се включват шампионите на всички области в Испания.
Снимки: FCB
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти