Витоша спря черната серия и е по-близо до бараж

Витоша спря черната серия и е по-близо до бараж

Отборът на Витоша (Бистрица) прекъсна серията си от три поредни загуби. Тимът на Костадин Ангелов спечели с 2:1 домакинството си на Ботев (Враца) от 28-ия кръг на Втора лига. Така "бистришките тигри" се завърнаха на трето място във временното класиране, след като вчера Поморие ги измести за 24 часа.

Столичани стигнаха до трите точки след обрат, тъй като Емил Стоев бе дал аванс на врачани в 24-ата минута. Преотстъпеният от Славия футболист направи хубав самостоятелен пробив и прати топката в мрежата на Християн Василев. Попадението е негово второ през тази кампания, след като вече се бе разписвал във вратата на Септември (София) на стадиона в "Драгалевци".

Витоша (Бистрица) - Ботев (Враца) Играчите на Сашо Ангелов от 10-ата минута играеха с човек по-малко. Причината за това е, че централният бранител на Ботев Иво Харизанов бе изгонен с директен червен картон за фаул, като бе последен човек на границата на наказателното поле.

Витоша (Бистрица) - Ботев (Враца) През втората част домакините вдигнаха оборотите, а предимството, че играят с човек повече си оказа думата и Витоша стигна до обрат. Точни бяха Ивайло Лазаров (71) и Офоте Пол (78) в рамките на седем минути. Двамата се възползваха от грешки в защитата на гостите, като донесоха трите точки на тима от Бистрица. Първият, подобно на Стоев, вкара своя втори гол в кампанията, докато за нигериецът голът е четвърти от 23 мача.

Витоша има 49 точки, като два кръга преди края заема мястото, което дава право на участие на бараж. Ботев прекъсна серията си от четири мача без поражение, като остана на девето място с 38 точки.
Витоша (Бистрица) - Ботев (Враца) 

ВИТОША (БИСТРИЦА) - БОТЕВ (ВРАЦА) 2:1

0:1 Стоев 24'
1:1 Лазаров 71'
2:1 Пол 78'

СЪСТАВИТЕ НА МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА


ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ВИТОША (БИСТРИЦА) ПРЕЗ ТОЗИ СЕЗОН


ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА БОТЕВ (ВРАЦА) ПРЕЗ ТОЗИ СЕЗОН

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти