Голдън Стейт с невероятен обрат за успеха в първия финал на Запад в НБА

Голдън Стейт с невероятен обрат за успеха в първия финал на Запад в НБА

Голдън Стейт поведе с 1-0 победи в серията в Западната конференция, след като в първия финален мач успя да прекърши Сан Антонио със 113:111. На почивката гостите от Сан Антонио водеха в резултата с 20 точки- 42:62, но след това отново се контузи лидерът на тима Кауи Леонард, което наруши тяхната игра и домакините бързо наваксаха след зашеметяваща трета част.

Стеф Къри вкара 40 точки за успеха, в това число и решителна тройка за изравняване на резултата 1:48 минути преди края. Дреймънд Грийн вкара тройка в края на мача, след като тимът ми навакса 25 точки пасив.

Леонард напусна в началото на третия период, а домакините се възползваха от това максимално и съкратиха пасива си със серия от 18:0 точки. Частта приключи при 81:90 за гостите, но заключителните 12 минути истинската битка предстоеше.

Кевин Дюрант наниза 10 поредни точки в четвъртия период, а общо завърши с 34. Грузинският център Заза Пачулия взе 10 борби в мача, 8 в третата и четвъртата част, а отделно от това вкара 11 точки.
За времето, което остана на терена, Леонард наниза 26 точки за гостите, както и 8 спечелени борби. За гостите се отличи също така и ЛаМаркъс Олдридж, който приключи с 28 точки и 8 отскочили топки, най-добра лична статистика в плейофите през сезона.

Освен Леонард и Олдридж, единствен под кошовете за гостите имаше успеваемост Дейвид Лий, който влезе от пейката именно в последните минути. Той взе 7 борби, но нямаше подкрепата от ветерана Пау Гасол, който направи слаб мач: 5 точки и 2 борби.

"Това са плейофите! Можеш да очакваш всичко по всяко време. Изпълнихме първата си цел, а именно да стартираме с победа пред нашата публика, защото това винаги дава предимство", заяви Стеф Къри след мача. За него най-силната част беше третата, когато вкара 19 точки, а също така имаше успеваемост 7 от 16 от зоната за три точки и 14 от 26 опита при стрелбата от стандартна игрова ситуация.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти