Буеми спечели петия кръг от Формула Е в Монако след здрава битка с Ди Граси

Буеми спечели петия кръг от Формула Е в Монако след здрава битка с Ди Граси

Лидерът във Формула Е Себастиен Буеми бе подложен на огромно напрежение от своя опонент на уличната писта в Монако Лукаш ди Граси, но все пак записа своята четвърта победа за сезона от общо пет старта и увеличи преднината си в класирането.

Стартирайки от първия си полпозишън за сезона, Буеми направи перфектен старт и скоро си създаде комфортна преднина спрямо Ди Граси и Нелсиньо Пикет на третата позиция. Жан-Ерик Верн започна да притиска Пикет в първите обиколки, след което се стигна до контакт между тях и Верн се удари в бариерите като болидът му беше сериозно разрушен. Пикет пък се размина с едва една позиция и се върна в състезанието четвърти зад Ник Хайдфелд.

Ди Граси бе първият, който използва жълтия флаг при инцидента, за да влезе в бокса и да смени автомобила си, но скоро бе последван и от останалите пилоти. Въпреки това той спечели известно време и с вторите болиди състезанието стана напрегнато.

Пресичайки старт-финалната линия за последната, 51-а обиколка преднината на Буеми бе само 0.4 секунди, но въпреки това Ди Граси не получи удобен момент, в който да атакува първото място и Буеми записа победа по пътя към защитаването на титлата си.

С второто си място и една победа от Мексико Ди Граси минимизира изоставането си спрямо Буеми в класирането, докато Нико Прост е трети с малко повече от 40 точки зад швейцареца. За Хайдфелд пък това бе първият подиум от октомври, когато бе дадено началото на новия сезон.

Доскорошният пилот на Формула 1 Естебан Гутиерес финишира осми. Контузилият се в "6-те часа на Спа" Хосе Мария Лопес все пак взе участие в Монако, но получи повреди в предните и задните крила.

Следващият кръг от еквивалента на Формула 1 – Формула Е е този уикенд в Париж като миналата година победител стана Ди Граси.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти