УЕФА заличи ЦСКА от клубната ранглиста на Европа

УЕФА заличи ЦСКА от клубната ранглиста на Европа

Малко повече от месец преди жребия за евротурнирите през сезон 2017/2018 фалиралият ЦСКА не фигурира в клубната ранглиста на УЕФА. Към този момент армейците имат коефициент от 4.175, но той е премахнат от официалния сайт на европейската централа. Sportal.bg се върна в ранглистата няколко години назад и установи, че ЦСКА е изваден от нея. Там обаче е друг фалирал тим - Локомотив (София), а също така ПФК Литекс (Ловеч) и Глазгоу Рейнджърс. Ако този статут се запази, това означава, че нито един БГ отбор няма да играе от името и с коефициента на ЦСКА в Европа.

Припомняме, че преди десетина дни Sportal.bg съобщи, че ако ЦСКА-София бъде допуснат да играе в европейските клубни турнири, то той най-вероятно ще е с коефициента на България.


Последното обновление на ранглистата е от 12 май 2017 година и там попадат всички БГ отбори, които са играли в евротурнирите поне в един сезон през последните 5 години, като изключението е ЦСКА:

Ето кои БГ отбори попадат в последната клубна ранглиста на УЕФА:

Лудогорец - 34.175
Ботев Пд и Берое - 4.675
Левски - 4.425
Литекс - 3.925
Черно море и Локо Пд - 3.675
Славия - 3.425
България - 3.175



Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти