Според Ред Бул изоставането им в Испания не е реално

Според Ред Бул изоставането им в Испания не е реално

От отбора на Ред Бул твърдят, че огромното изоставане на финала на неделната Гран При на Испания не показва реалното темпо на болидите им. След отпадането на Валтери Ботас от Мерцедес Даниел Рикардо нямаше проблеми да се качи на подиума, но финишира на почти една обиколка зад победителя Люис Хамилтън от Мерцедес.

Според шефа на тима Кристиан Хорнер невъзможността да бъдат догонени двамата лидери Люис Хамилтън и Себастиан Фетел от Ферари е довела до решение да бъде намалена мощността на двигателя на Даниел Рикардо. От Ред Бул са предпочели да запазят ресурса на задвижващата единица на Рено за предстоящите стартове. Отпадането на Макс Верстапен още в първия завой също не помогна на отбора, понеже холандският тийнейджър бе по-бързият от двамата пилоти на отбора.

"Ако погледнете резултатите ни от началото на уикенда в Барселона като цяло, ще видите, че сме постигнали напредък в представянето ни. Да, на финала резултатът не бе добър, отпадането на Макс също не ни помогна, защото той се чувстваше по-удобно с настройките за това състезание", коментира Хорнер.

"Друг важен момент бе, че след като вече нямахме възможност да догоним лидерите в отбора, взехме решение да намалим мощността на двигателя в болида на Дани и оттам се отвори това огромно изоставане на финала", разясни шефът в Ред Бул.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти