Рединг спря бивш треньор на Левски за Висшата лига (видео)

Рединг спря бивш треньор на Левски за Висшата лига (видео)

В реванш от полуфиналните плейофи за влизане във Висшата лига Рединг се наложи с 1:0 над Фулъм и си осигури участие в решителния сблъсък на “Уембли”. “Кралските поданици” стигнаха до успеха с попадение на Ян Керморган от дузпа в 49-ата минута. Този гол беше напълно достатъчен на тима на Яп Стам след равенството 1:1 в Лондон в първия мач.

Бившият наставник на Левски Славиша Йоканович направи чудеса начело на Фулъм през сезона, но отборът му не можа да разгърне офанзивния си потенциал в най-важните  двубои. Многото пропуски лишиха “котиджърс” от възможността да вземат аванс у дома, а в реванша на “Мадейски Стейдиъм” защитата на Рединг се представи на висота.
Маркус Бетинели спаси опасен удар на Керморган в началото, но после гредата помогна на домакините след изстрел на Райън Фредрикс и намеса на Али Ал-Хабси. Том Кейрни също беше близо до гола за Фулъм, но Ал Хабси спаси удара му от фаул, а след това се намеси добре и срещу Соне Алуко.

Малко след почивката Рединг получи дузпа за игра с ръка на Томаш Калас. Зад топката застана Керморган, който пропусна от бялата точка в плейофните сблъсъци с Лестър през 2010 година, и този път бе точен. Не след дълго Джон Суифт направи по-трудното и от няколко метра прати топката в ръцете на Бетинели, вместо да покачи на 2:0.
В заключителните минути Фулъм се хвърли напред и Лукас Пиасон можеше да изравни, но ударът му беше блокиран от Лиъм Мур. В самия край на двубоя Ал Хабси отново показа класа и попречи на Кевин Макдоналд да се разпише за гостите.

В директния спор за последното място в Премиър лийг през следващия сезон Рединг ще се изправи срещу победителя от двойката Шефилд Уензди - Хъдърсфийлд. Първият мач между двата тима завърши без голове, а довечера е реваншът на “Хилзбъроу”.

Чемпиъншип, полуфинални плейофи:

РЕДИНГ - ФУЛЪМ 1:0
1:0 Я. Керморган (49) д.

МИНУТА ПО МИНУТА

* Рединг се класира за финалния плейоф с общ резултат 2:1

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички