Извънредно: Джошуа моли IBF хем да не му взима пояса, хем да не се бие с Пулев

Извънредно: Джошуа моли IBF хем да не му взима пояса, хем да не се бие с Пулев

Промоутърът на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа - Еди Хърн - е подал официална молба до Международната боксова федерация да направи изключение и жест към клиента му и да не му отнема пояса.

“На 11 май IBF получи молба от Хърн да направи изключение с Джошуа и да не му отнема пояса, въпреки че задължителната му защита срещу Кубрат Пулев няма да бъде проведена в срок. Очаквам отговора на лагера на Пулев, ако “Зауерланд” са съгласни на такова изчакване, IBF ще прецени дали да отнеме титлата на Джошуа”, обясни президентът на IBF Дарил Пипълс пред специализираното издание "World Boxing News".

Въпросното изключение се състои в това, че Джошуа иска хем да запази шампионския пояс на IBF, хем да не уважи официалния претенден и да осъществи реванш срещу Владимир Кличко (заговори се, че датата за този двубой е 28 октомври).
Ако в действителност има такъв реванш, то идеята на Еди Хърн е чак след това Джошуа да се изправи срещу Пулев в защита на пояса. По принцип боксовите организации отнемат шампионските титли на боксьорите, които не изпълняват задължителната си защита навреме - за последно това се случи с Тайсън Фюри, който не го направи, защото му предстоеше реванш срещу Владимир Кличко, а впоследствие изгърмя с положителна допинг проба.
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти