Пиргов: Дано се класираме за Лига Европа

Пиргов: Дано се класираме за Лига Европа
Вратарят на Локомотив (Пловдив) Илко Пиргов бе много доволен от равенството 0:0 срещу ЦСКА-София на стадион "Българска армия" в последен мач от седмия кръг на първата шестица.
 
"Важна е точката, трудно се играе тук. ЦСКА е добър отбор, и Лудогорец играе трудно тук. Все още имаме шанс за евротурнирите и до последния мач ще се борим. ЦСКА имат доста високи играчи, играят добре с глава, разчитат на центрирания и може би най-много ни затрудниха при центриранията. Този отбор има класа. Целият отбор игра добре в защита. Заслугата за точката днес е на целия отбор. За мен винаги е специално Да играя на "Българска армия". Тук се изградих като футболист. Изкарах три страхотни години. Винаги е страхотно, когато се връщам и играя срещу "червените". Не крия, че имам симпатии към ЦСКА. Все пак съм професионалист и давам всичко от себе си за отбора, за който играя. Имаме два мача вкъщи с Черно море и Дунав. С малко шанс, късмет и класа дано да стигнем до бараж за Лига Европа", коментира стражът.
Той коментира информацията, че играчите дълго време не са взимали заплата. "Имаме уверение от нашия президент, че до 10 дни всичко ще е точно със заплатите. Той е човек, който си държи на думата.
Какво промени новият треньор? Малко при нас проблемът беше психологически. Ние имаме доста добри футболисти. Проблемът ни бе в главата. Г-н Войнов успокои съблекалнята. Изчистихме главите и оттам идва най-голямата промяна в нас", допълни Пиргов.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти