Манчестър Юнайтед оцеля на "Сейнт Мери" (видео)

Манчестър Юнайтед оцеля на "Сейнт Мери" (видео)
Манчестър Юнайтед и Саутхамптън не се победиха на "Сейнт Мери" в отложен двубой от 28-ия кръг на Премиър лийг.

Мачът завърши 0:0, като домакините пропуснаха дузпа в началото. Двубоят беше без особено значение за двата тима с оглед класирането в Премиър лийг и беше използван от мениджъра на гостите Жозе Моуриньо, за да избистри състава за финала в Лига Европа срещу Аякс в Стокхолм. Спечелването на Лига Европа е цел номер 1 за "червените дяволи" през сезона, тъй като ще им осигури участие в Шампионската лига през новия сезон. Със сигурност силна заявка за титуляр даде вратарят Серхио Ромеро, който отчая нападателите на домакините със спасяванията си, включително и отразената дузпа.

С равенството Юнайтед остана на шестата позиция с 66 точки, докато "светците" са осми с 46.

Двубоят на "Сейнт Мери" започна по-мечтан начин за домакините, които получиха право да изпълнят дузпа още в петата минута. Ерик Байи се опита да укроти една висока топка на гърди, но тя докосна рамото му и реферът отсъди дузпа, макар и ситуацията да стана извън наказателното поле.

Справедливостта възтържествува, след като вратарят на "червените дяволи" Серхио Ромеро отрази удара на Маноло Габиадини, който стреля ниско по тревата вляво на вратата. В последвалата атака Байи едва не изведе Юнайтед напред, но Фрейзър Фостър спаси. До края на полувремето двата тима си размениха по няколко положения, но не си отбелязаха гол, а Ромеро продължи с отличните си изяви и така оставиха всичко за решаване през второто полувреме.

В 52-ата минута домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар пред наказателното поле на "червените дяволи". Стивън Дейвис чукна топката назад към Душан Тадич, който я насочи умело към далечната греда, но с майсторска намеса Ромеро отново спаси тима си от попадение.

Юнайтед лесно допускаше домакините да създават голови ситуации и само отличния вратар спасяваше тима на Жозе Моуриньо от попадение в тези минути. Португалският мениджър извърши смените си и в заключителните минути Юнайтед стоеше по-добре на терена и стигна до най-чистото си положение в  72-ата минута, когато удар на Марсиал срещна гредата.

В 80-ата минута гостите едва не получиха гол след удар от дистанция на Родригес, но Ромеро отново показа класа.

В крайна сметка "Сейнт Мери" отново не видя гол и двата тима прибавиха по точка към актива си.
КЛАСИРАНЕ
СТАТИСТИКА
МИНУТА ПО МИНУТА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички