Алегри: Този успех е на целия отбор

Алегри: Този успех е на целия отбор

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри засипа с похвали своите играчи след успеха с 2:0 над Лацио на финала за Купата на Италия. Така “бианконерите” направиха първата крачка към мечтания требъл и за трета поредна година спечелиха този трофей, който е общо 12-ти в тяхната витрина.

“Поздравявам играчите за страхотното представяне. Изиграхме невероятно първо полувреме, но и Лацио заслужава комплименти за играта им през цялата кампания. Доволен съм, че се реванширахме за неубедителното предстаявне в неделя. Сега ни предстои поредният важен мач с Кротоне, в който трябва да си подпечатаме титлата. През първата част играхме на много високо темпо и се възползвахме максимално от положенията ни. През втората част пък се защитавахме много добре”, заяви Алегри.

Даниел Алвеш изигра поредния си силен мач и вкара третия си гол в последните 5 срещи на “бианконерите”. Наставникът обаче похвали целия отбор.

“Смятам, че е неуважително да говорим за приноса само на един играч след подобен мач. Спечелихме Купата на Италия благодарение на усилията на целия отбор. Всички имаха своя принос да стигнем дотук. Сега ни предстои труден двубой с Кротоне, но излизаме за победа. Мачът е решаващ, така че ще се нуждаем и от феновете ни. Трябва да излезем със същата решимост, която показахме и тази вечер”, допълни специалистът.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти