Шенсой и Пелистер спечелиха купата на Македония

Шенсой и Пелистер спечелиха купата на Македония

Отборът на Пелистер Битоля спечели за втори път в своята история купата на Македония. Отборът на добре известния у нас Наджи Шенсой победи на стадион "Младост" в Струмица Шкендия Тетово с 4:3 след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията резултата бе равен - 0:0.

Пълни 120 минути за Пелистер изиграха кюстендилците Димитър Илиев и Мартин Ковачев, както и бившият футболист на Славия и Монтана Фернандо да Силва. Ковачев реализира дори една от дузпите.

25-ият финал за купата на Македония се игра при изключителни мерки за сигурност и бе охраняван от хиляди полицаи. Автобусите на агитката от Битоля бяха ескортирани от бронетранспортьори. Финалът бе прекъснат за около 10 минути след час игра, след като феновете от Тетово издигнаха повече от 50 големи албански знамена и взривиха още толкова бомбички.

Сред зрителите на стадиона в Струмица бяха водещите мениджъри  у нас Мирчо Димитров и Джери Перейра, бившият футболист на Пирин Лъчезар Дафков, известният треньор от Сандански Йордан Тушев и журналисти от Благовеград.

А в типичния си стил по време на общата снимка Шенсой "открадна" и избяга с купата....

 

Милчо Максимов

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти