Гледай на живо

"Синя звездна класация", ОСК "Левски" награждава най-добрите си спортисти

Роси за Ники Хейдън: Голям пилот, талант и човек

Роси за Ники Хейдън: Голям пилот, талант и човек

Световният шампион в MotoGP за 2006 година Ники Хейдън претърпя сериозен инцидент преди два дни, докато кара колело с приятели в италианския град Римини. Той бе блъснат от автомобил, а почти 40 часа след случилото се неговото състояние остава критично и без промяна. Шампионът е с черепно-мозъчна травма, както и фрактури на гръдния кош и крака си. По последна информация към петък сутринта, предоставена от отбора му в Супербайк шампионата, състоянието му е прекалено нестабилно и все още не позволява да бъде опериран, а лекарите не могат да направят никакви прогнози. От САЩ дойдоха майка му и брат му, а баща му се е наложило да остане в Америка заради сърдечни проблеми.

Вчерашната пресконференция преди състезанието за Гран При на Франция в MotoGP бе емоционална за всички пилоти, някои от които споделиха най-страхотните си спомени с Ники Хейдън. Всички те изразиха подкрепата си към Хлапето от Кентъки и в социалните мрежи.

Ето какво написа там Валентино Роси:

"Ники е един от най-големите приятели, които съм имал на пистата. Ние бяхме съотборници в неговата дебютна година през 2003-а, когато той бе много млад. Сезонът приключи със световната титла за мен и неговият първи подиум на "Филип Айлънд". След няколко години ние се борихме за шампионата до последния кръг във Валенсия, където за мое нещастие, той взе световната титла. След състезанието си стиснахме ръцете и се прегърнахме. По-късно отново станахме съотборници по време на трудните години в Ducati. Най-добрият ми спомен с него е когато дойде и ми стисна ръката след състезанието във Валенсия през 2015 година. За него това бе краят с MotoGP, а аз тъкмо бях изпуснал десетата титла. Неговата подкрепа е едно от малкото позитивни неща, които ми останаха от онзи ден. Форца, Ники! Всички сме с теб".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти