Етър не се класира за Първа лига след мач с над 10 голови положения - битката за върха става жестока (видео)

Етър не се класира за Първа лига след мач с над 10 голови положения - битката за върха става жестока (видео)

Етър се нуждаеше от победа при домакинството си на Царско село, за да си гарантира първото място във Втора лига, но срещата от 29-ия кръг между двата отбора, която се игра пред около 3000 зрители във Велико Търново, завърши 0:0. Така виолетовите не успяха да си гарантират директна промоция за Първа лига и най-вероятно всичко ще се реши в последния кръг, когато те гостуват на Несебър. Вторият Септември е на четири точки зад болярите, но в неделя може да намали изоставането си само до една, когато ще домакинства на Левски (Карлово).

С това равенство пък Царско село загуби и на теория шансовете си за третото място, което дава право на участие в бараж за Първа лига.

Макар че срещата на стадион "Ивайло" завърши 0:0, то двата отбора пропиляха над 10 от така наречените чисти голови положения, а веднъж домакините нацелиха и греда след шут на Кямил в средата на втората част.

Иначе домакините започнаха по-активно двубоя и в третата минута можеха да открият резултата, но Тихомир Тодоров стреля слабо от удобна позиция и Филип Димитров спаси. Секунди по-късно Тихомир Кънев се озова сам срещу гостуващия страж, но не успя да си спре добре топката и Димитров я хвана.

Постепенно натискът на болярите отслабна и в 15-ата минута Кацаров стреля опасно от двайсетина метра, но Акалски изби. Секунди по-късно нова добра атака на гостите завърши с центриране отдясно, но страничният рефер отсъди засада.

В 27-ата минута и Светослав Диков можеше да вкара във великотърновската врата, но стреля неточно от 15-16 метра. В ответната атака Иван Стоянов бе изведен очи в очи с гостуващия страж, но си поведе лошо топката и Димитров му я взе.

В 31-ата минута Царско село като по чудо не откри резултата. Диков се пребори за висока топка и изведе Георги Коруджиев сам срещу вратаря, но Акалски изби в корнер шута на халфа. Секунди по-късно Кацаров от гостите направи нов пропуск.

Етър отговори подобаващо в 32-ата минута, когато Иван Стоянов направи чудесно двойно подаване с Цветомир Тодоров, но не успя да преодолее Димитров след шут от 4-5 метра. Само 180 секунди по-късно Стоянов отново стреля опасно, този път с глава, но вратарят на гостите пак бе безупречен.

Само две минути след началото на втората част само късметът и намесата на Акалски спасиха Етър да не изостане с гол пасив след фронтален шут на Петков от границата на малкия пеналт. Секунди по-късно и Диков имаше добра възможност за попадение, но не уцели вратата след удар от 13-14 метра.

В 63-ата минута страничният рефер Мартин Димитров спря изключително опасна атака на Етър с много спорна засада. Три минути по-късно този път късметът не бе на страната на болярите. Апостолов пусна великолепно към Кямил, който шутира в лявата греда.

Тук някъде Етър отстъпи инициативата на Царско село и футболистите на Никола Спасов създадоха достатъчно на брой опасни атаки и положения, които обаче не оползотвориха.

Първо изстрел с глава на Кацаров бе избит в корнер от Акалски. В 85-ата минута гостите направиха пореден фрапантен пропуск, след като Диков се освободи добре от защитник на болярите, но не вкара от 4-5 метра.

Така се стигна до даденото от рефера продължение на мача, когато пред Станислав Генчев се откри великолепна възможност за гол, с който щеше да класира Етър в Първа лига. Играещият треньор на домакините обаче стреля над вратата от 5-6 метра и остави развръзката във втория ешелон за последния 30-и кръг.

В него великотърновци гостуват на Несебър, а преследвачът Септември е с визита на Оборище (Панагюрище). Преди това обаче софиянци трябва да спечелят домакинството си на Левски (Карлово), ако искат да запазят шансовете си за директна промоция в Първа лига.

ЕТЪР - ЦАРСКО СЕЛО 0:0

Етър: 12. Кирил Акалски, 4. Денислав Мицаков, 14. Иван Скерлев, 24. Симеон Иванов, 16. Галин Ташев, 8. Станислав Генчев, 88. Йордан Апостолов, 6. Джихат Кямил, 10. Цветомир Тодоров, 73. Иван Стоянов, 99. Тихомир Кънев
Ст. треньор: Илиян Киряков

Царско село: 12. Филип Димитров, 21. Виктор Райчев, 3. Мартин Димов, 4. Ивайло Марков, 17. Роналд Донев, 8. Павел Петков, 14. Божидар Кацаров, 19. Красимир Илиев, 16. Димитър Петков, 5. Светослав Диков, 15. Георги Коруджиев
Ст. треньор: Никола Спасов

Стадион: “Ивайло”
Главен съдия: Станислав Тодоров
Асистенти: Мартин Димитров, Станимир Илков

КЛАСИРАНЕ

ПРОГРАМА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти