Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Машина за асове е сензационен 1/2-финалист в Рим дори без пробив

Машина за асове е сензационен 1/2-финалист в Рим дори без пробив

Машината за асове Джон Иснър надделя драматично над шестия поставен в схемата Марин Чилич със 7:6(3), 2:6, 7:6(2) и за първи път в кариерата си (той е и вторият американец на тази фаза след Анди Родик) се класира на полуфиналите в тенис турнира от сериите “Мастърс” в Рим.

Иснър, който е 24-и в световната ранглиста, отново демонстрира невероятния си сервис и наниза цели 21 аса по пътя към успеха за 2 часа и 37 минути на корта. Любопитното е, че от вече осем мача помежду им американецът има само две победи, но те са в последните им двубои - сега в Рим и на 5 ноември 2016 година на “Мастърс”-а в Париж с 2:0 сета.

Напълно очаквано Иснър имаше предимство в статистиката по отношение на първия сервис - 75% - 54%, но пък хърватинът не допусна нито един пробив, което в крайна сметка не се оказа решаващо (4 от 6 спасени брейк-точки на Иснър, докато Чилич бе 2/2).
Преди да започне турнира в Рим Иснър имаше само една победа на клей - 6:7, 7:6, 6:3 над Леонардо Майер в Хюстън - а през 2017 година нямаше две поредни победи където и да е. С невероятния си рейд в италианската столица обаче - трисетова победа над Алберт Рамос-Виньолас, успех с два тайбрека над Флориан Майер и 7:6, 6:4 над Стан Вавринка - американецът се превърна в сензационния полуфиналист.
Чилич пък възроди резултатите си откакто започна сезонът на клей, като стигна четвъртфиналите в Монте Карло, спечели титлата в Истанбул (първи трофей за него на клей от 2012 година), а в Мадрид отстъпи в три сета на Александър Зверев. Хърватинът обаче остава без класиране на полуфинал в Рим в кариерата си, а пък Иснър покачи броя на асовете си в италианската столица на внушителния брой 93.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти