Гледай на живо

Очаквайте в 17:00: Левски с последна тренировка преди срещата с Берое, "сините" са амбицирани да се върнат към победите

Най-после усмивка и за Джокович

Най-после усмивка и за Джокович

За първи път от шести януари тази година Новак Джокович ще играе на полуфинал, след като се класира за тази фаза на тенис турнира от сериите “Мастърс” в Рим, побеждавайки с 6:1, 6:4 Хуан Мартин дел Потро.

За Ноле това е трети успех над този съперник през годината, след като вече го надигра в Акапулко и Индиън Уелс през март, а класирането му на полуфинал е добре дошло след серия от разочароващи резултати и контузии.

Реално откакто победи Анди Мъри за титлата в Доха в самото начало на 2017-а Джокович не може да се похвали с нито едно постижение до момента, а сега в Рим го очаква вълнуващ полуфинален сблъсък с Доминик Тийм.

Както е известно, 23-годишният австриец в петък срази Краля на клея Рафаел Надал и му нанесе първо поражение на клей през годината. В другия полуфинал от 16:10 часа в събота един срещу друг се изправят Александър Зверев и Джон Иснър.

Последният четвъртфинал започна по програма в петък вечер от 22 часа българско време и бе прекратен заради силния дъжд над италианската столица при 6:1, 1:2 за Джокович. Сърбинът изигра перфектно първия сет и много от специалистите определиха тази част като определено най-добрата на клей за него през 2017-а.

За 44 минути Ноле наложи тотално преимущество и реализира 15 уинъра, като ограничи непредизвиканите грешки до 10, а в същото време не спираше да разхожда Дел Потро по краищата на корта.

Аржентинецът не вкара нито един бекхенд уинър преди дъждът да спре мача, а в събота под слънцето все пак се представи малко по-добре, но въпреки че водеше с 2:1 гейма във втория сет при началото на доиграването, не успя да избегне загубата.

Джокович проби за 3:2 още при първата си възможност, а в следващия гейм успя да спаси точката за рибрейк. Това се оказа единственият шанс на Дел Потро да върне пробива и в крайна сметка трябваше да се примири с третото си поражение от сърбина през 2017 година (общо 14-о в 18 мача срещу Ноле).

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти