Томпсън и Блейк фаворити в спринтовете на силния турнир в Кингстън

Томпсън и Блейк фаворити в спринтовете на силния турнир в Кингстън

Двукратната олимпийска шампионка в спринта Илейн Томпсън и световният шампион на 100 метра Йохан Блейк ще бъдат звездите на първия турнир от сериите IAAF World Challenge по лека атлетика в Кингстън.

Томпсън се очаква да спечели без особени усилия бягането на 200 метра при дамите, особено при положение че се намира в отлична форма този сезон и вече спечели стартовете в дисциплината от веригата Диамантена лига в Доха (22.19 секунди) и 100-те метра гладко бягане в Шанхай (10.78).

Шерика Джаксън, която е световна шампионка от Пекин и бронзова медалистка от Олимпийските игри в Рио в бягането на 400 метра, се очаква да подобри пък личното си постижение от 22.57 секунди, записано през април тази година. Надеждите на САЩ за призови класирания пък са Шалонда Соломон и Кандис Макгрон.
Не толкова лесна обаче се очаква да бъде задачата на Йохан Блейк да спечели спринта на 100 метра, въпреки че той изглежда отново в много добра форма след контузиите през последните два сезона.
Конкуренцията му се състои в американеца Майк Роджърс (10.08 секунди от бягане в Гуаделупе в сряда), Кемар Бейли-Коул, Неста Картър и Джулиан Форте, а също и Джак Али Харви и Рони Бейкър.
В женския спринт на 100 метра фаворитка изглежда суперзвездата и неколкократна медалистка от големи първенства Алисън Филикс, но тя няма записани стартове досега през годината. Джена Прандини спечели и двата спринта при дамите в сряда в Гуаделупе и може да се причисли към претендентките за победата, а в стартовия лист са още Кристания Уилямс, Скилоние Калвърт-Пауъл, Гайон Еванс и Мишел-Лий Ахие.
Бягането на 200 метра при мъжете се очаква да бъде дуел между сребърния медалист от Рио 2016 Андре де Грасе, Лашон Мерит и Жарнел Хюс. Не са за подценяване и ямайците Уорън Уиър, Рашийд Дуайър, Никел Ашмийд и Найджъл Елис.
Сериозна конкуренция ще има и в женското бягане на 100 метра с препятствия, защото ще участват световната шампионка Даниел Уилямс, сребърната медалистка от Рио 2016 Шерика Нелвис, а и силните американки Джасмин Стоуърс и Ниа Али.
Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти