Невероятният Зверев е най-младият финалист на "Мастърс" от 10 години

Невероятният Зверев е най-младият финалист на "Мастърс" от 10 години

20-годишната сензация през 2017 година Александър Зверев продължи да записва върхови лични постижения в Рим, след като за първи път в кариерата си се класира на финала за тенис турнир от сериите “Мастърс”.

Германецът, който има и два четвъртфинала от най-високата категория на АТР тази година (в Маями и Мадрид), се пребори в битката на надстрелването с американския гигант Джон Иснър - 6:4, 6:7(5), 6:1 за два часа игра на централния корт.
Зверев продължава страхотното си представяне на клей през годината и вече има 15 победи срещу само 3 поражения, а може да се бори за третата си титла през 2017-а, след като спечели преди това в Монпелие и Мюнхен.
Германецът е най-младият финалист на “Мастърс” от 10 години насам, а може да стане и най-младият шампион оттогава - през 2007-ма Новак Джокович спечели в Маями на 19 години и 10 месеца.
Зверев надделя по отношение на броя на асовете - 12:8, и то при положение че американецът бе водач в турнира по този показател с 93 директни точки от начален удар. Германецът спечели цели 88% от точките на първи сервис (срещу 69%) и 57% на втори (срещу 53%), а бе и по-ефективен на ретур с 31% при първо и 47% успеваемост при второ посрещане (срещу 12% и 57%). Нито един пробив не успя да направи Иснър, а Зверев направи един ключов брейк в първия сет и два в третия, за да узакони класирането си на първия “Мастърс” в финал.
На финала Зверев очаква победителя от другия останал сблъсък Новак Джокович - Доминик Тийм.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички