Барселона ще обяви Валверде на 29 май, твърди баски вестник

Барселона ще обяви Валверде на 29 май, твърди баски вестник

Баският вестник El Correo затвърждава слуховете, че Ернесто Валверде ще поеме Барселона от новия сезон. За предстоящото назначение на специалиста се говори от няколко седмици насам, а сега въпросното издание посочва и конкретна дата, на която това ще бъде официализирано - 29 май. Валверде отдавна обяви, че си тръгва от Атлетик Билбао след края на сезона.

Въпросният 29 май е само два дни след последния мач на Луис Енрике като старши треньор на каталунците - финала срещу Алавес за Купата на Испания. Това е и първият ден от новата седмица и е идеално време за поставянето на началото на нова ера.  

“Ако не се появят някакви разминавания между двете страни, Валверде ще изпълни от третия опит мечтата си да води Барса”, обяснява El Correo, като уточнява, че вече се коментира и кой ще влезе в щаба му на “Камп Ноу”.

По-рано през седмицата журналистът Оливиер Голдщайн разкри в своя блог за новини за Барселона, че клубът и Валверде са се разбрали, но и са подписали договор, според който до края на месеца всяка една от страните има възможност да се откаже от споразумението. Идеята на боса на “лос кулес” Джосеп Мария Бартомеу била, че за този период той може да намери и по-добър вариант и по тази причина си е оставил “вратичка”.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички