Лубе с две нови попълнения

Лубе с две нови попълнения

Волейболният шампион на Италия Кучине Лубе (Чивитанова), където ще продължи да играе българския национал Цветан Соколов, привлече две нови попълнения за сезон 2017/18 в рамките на два дни.

Първо, шампионите подписаха с опитния френски разпределител Пиер Пужол. 33-годишният плеймейкър се завръща в Италия, където игра от 2008 до 2011 година с екипа на Сислей (Тревизо), с който спечели само една Суперкупа на страната. През последните 5 сезона Пужол бе част от състава на Кан.

"Радвам се на поканата на Лубе и да се върна в италианския шампионат. Радвам се особено много от факта да се присъединя към клуба, който е един от най-силните в света в момента. Веднага приех след като получих офертата от страна на ръководството. Също така приятелят ми Женя Гребенников ми разказа за атмосферата и аз искам скоро да се запозная с града и феновете. Да играя в италианския елит е нещо, което ми дава голям стимул. Вярвам, че за тези 7 години волейболът се е променил много, станал е по-физически, по-бърз и със сигурност първенството в Италия е едно от най-трудните в света. Нямам търпение да започна приключението си с Лубе", сподели Пужол след подписването на договора.

Ден по-късно от Лубе обявиха трансфера на либерото Андреа Маркизио. 27-годишният Маркизио е 4-о ново попълнение на шампионите на Италия. Либерото е юноша на Кунео, като играе и два сезона в мъжкия отбор на клуба, а през последните години се подвизава в Серия А2 с екипите на Сиена и Тоскана.

"Радвам се, че ще бъда част от този шампионски отбор. Със сигурност това е един от най-силните клубове в Италия и в света. Щастлив съм, че ще мога да тренирам с играчи като Женя Гребенников, който е един от най-добрите на този пост в света. Няма какво да искам повече. В Кунео тренирах със страхотни играчи, но сега ще трябва да свикна отново с нивото на Суперлигата. Ще направя всичко възможно да се представя подобаващо след опита, натрупан в Серия А2. Надявам се, че помогна на отбора", заяви самият Маркизио.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти